Chain Taping


Advanced Chain Taping komt van oorsprong uit Azië, Japan en Korea.

Taping wordt ingezet voor: Beweging, Spieractiviteit en Lymfe afvoer die door omstandigheden tijdelijk belemmerd is.

De elastische kinesiotape heeft als doel om te mobiliseren en zo het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren. Door het liftend effect van de tape op de huid worden diverse systemen in het lichaam geactiveerd wat direct verbetering van de functie geeft waardoor een sneller herstel van diverse blessures en klachten mogelijk is.

 

Taping wordt ingezet met andere Therapieën tijdens een anamnese-vraaggesprek  wordt er  duidelijk gezocht naar de oorzaak, het onderliggend probleem van het dier.

Bij een paard kan rijtechnisch handelingen oorzaak zijn als ook omgevings factoren zoals voeding  en stalling die bij kunnen dragen aan de oorzaak of klacht.

<Foto>taping van een hond>rug probleem.

 

Taping zorgt voor;

Ondersteuning spier en pees functie 

Pijndemping

 

Activeren van bloed en lymfe circulatie bij:

Zwellingen

Bloeduitstortingen

Stalbenen 

dikke pootjes

Pees blessures

Ontstekingen en Wonden

 Spierpijn

 

Taping wordt gebruikt bij acute en chronische  klachten

 <foto> achterbenen paard ondersteunen van de pezen bij grotere inspanning.

 

Bij aanbrengen van de tape wordt de huid als het ware gelift, de tape zorgt  dat er afname is van de druk in de onderliggende structuren. Het effect is dat er een duidelijke afname is van pijn, bloed en lymfe circulatie  wordt geactiveerd.

 

Er wordt gebruik gemaakt van Vetkintape, speciaal voor de huid van een dier.

Het is een veilig latex vrij product, ventilerend en hypoallergeen.

 copyright@2017 All rights reseverd. Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt, of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker en ontwerper van deze website.

Disclaimer                     Cookie Verklaring                               Privacy Verklaring                    Algemene Voorwaarden