Celzouten


 

Celzouten zijn een verbinding tussen twee of meer mineralen. "Mineraalhuishouding"van nature komt het voor in het lichaam.

Het innemen van een Celzout gaat via de mond wordt vermengd met het speeksel, de zouten komen vrij en via het mondslijmvlies naar de bloedbaan en wordt dan opgenomen in de cellen          

Een langdurige disbalans in de mineraalhuishouding zorgt uiteindelijk voor een verandering in de biochemie in het lichaam.

Deze disbalans kan voor een deel in aanleg al aanwezig zijn, maar ook tekorten in voeding en/of leefomstandigheden.                 Celzout therapie is ontwikkeld door Dr. Schüssler                                                                                            

Bij ieder denkbaar proces in het lichaam zijn minerale zouten betrokken, belangrijk dus voor een evenwichtige opname en uitscheiding van mineralen.

Het lichaam reageert op overbelasting zoals zware arbeid, veel zweten, trauma, ziekte, veel stress,medicijnen gebruik, dioxinen, geur en kleurstoffen, chemicaliën, levensomstandigheden spelen ook een grote rol.

Een tekort aan Celzouten heeft invloed op de stofwisseling zoals griepachtige verschijnselen verzuring van het lichaam, moe worden, vaak gestrest, sneller van slag. moeite met slapen, onrustig, angstig, te weinig plezier in alles.

Een dier dat veel presteert en last heeft van stress en/of veel zweet zou waarschijnlijk veel baat hebben bij grote inspanning preventief Celzouten toegevoegd te krijgen.

 

 Anamnese kan de hulpvraag goed in beeld brengen en advies geven over het gebruik van Celzouten.                                                   

 

"Celzouten zijn van groot belang voor onze vitaliteit "herstellend vermogen"om ziekmakende prikkels te kunnen verwerken , aldus Dr. Schussler"


copyright@2017 All rights reseverd. Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt, of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker en ontwerper van deze website.

Disclaimer                     Cookie Verklaring                               Privacy Verklaring                    Algemene Voorwaarden